dimarts

FINS SEMPRE!!!

Maria Reus Mas
Hola a tots i a totes. Hui estem ací per celebrar la finalització dels nostres estudis d'Educació Primària.

Vaig a comentar el que ha estat l'inici des que arribem a aquest col·legi de Llíber, des d'educació infantil fins a hui. Encara recordem la primera vegada que entrem al "cole"; uns veníem de guarderies, i uns altres no. La meua professora va ser Regina; per a mi va ser una gran professora. Recordem els esplais, al pati jugant al "pilla pilla", els xics quasi sempre a fútbo, a l'amagatall; també els famosos camions als patis i els play-mòbils en les classes. En Pre-escolar van ser els cursos més divertits.

Després quan vam entrar a primària, es van separar diversos companys, però vam tenir l'avantatge de conèixer a uns altres. En primer i en segon vam tenir a la senyoreta Sara, que encara que era una mica estricta ens ha ensenyat moltes coses, i gràcies a ella es pot dir que sabem llegir i vam aprendre les taules de multiplicar, que para nosaltres era molt díficil.
Mes tard, en tercer vam tenir a la senyoreta Paula, que va estar de baixa per un temps i li va reemplaçar la nostra senyoreta Maribel, que encara que ja no estiga ací, sinó a Màlaga, sempre la recordarem, perquè per a nosaltres va ser molt especial. Recordeu quan va entrar? Vam haver de posar els nostres noms en un paper, perquè si no, no s'acordava dels noms. Quan se'n va anar a Màlaga a tots ens va donar molta pena, però espere que algun dia la tornem a veure i que se'n recorde de nosaltres encara.

A quart, cinquè i sisè hem tingut al tutor Ximo, hem passat molt bones estones amb ell. En 5º ens va portar a l'aula de naturalesa de Tavizna 3 dies, juntament amb un altre curs. Allí vam conèixer a un altre col·legi de Barbate, i ens ho passem molt bé. Gràcies al nostre tutor hem tingut projecte TIC en el col·legi, i podem aprendre coses amb la informàtica. També recordem el viatge de finalització d'estudis a Granada i Serra Nevada, que vam anar els 3 sisens junts. Ríem molt quan ens “pegàvem” aquestes caigudes en la neu, i vam agafar més confiança entre uns i uns altres.

Parlant de tots aquests anys que hem passat en aquest col·legi, hui arriba el dia del nostre comiat, perquè passem a l'institut. Alguns aniran al Josep Iborra uns altres al Santíssim Crist i a altres instituts, però l'etapa en el col·legi, no l'oblidarem cap. Malgrat tot això, espere que seguim tenint contacte i continuem amb l'amistat que tenim ara. Tobaré molt de menys als meus companys.

I per acabar aquestes paraules, vull donar les gràcies a tots els professors i professores que hem tingut, i gràcies per l'ensenyament i l'educació que ens han impartit. Una salutació a tots i a totes.


divendres

Hola senyorets i senyoretes! 


  Com que durant tot el curs hem treballat i hem aprés moltíssimes paraules, vos facilite un enllaç  perquè pugueu accedir a uns jocs molt divertits!

    Aquest joc vos mostrara imatges d'objectes, aliments, etc. I vosaltres haureu d'escriure sobre les caselles corresponents com s'anomenen els objectes, d'acord?

  Cliqueu sobre la imatge de dalt i podreu començar a jugar! 

  Ànim!!! És molt divertit  

dimarts

La biblioteca fomenta la lectura

LA BIBLIOTECA CELEBRA L'ACTE DE "BENVINGUTS A LA LECTURA" 2012

20120507220855-bibbenvingmaig2012-copia.jpg


Bon dia!!! 


Poc a poc d'un petit grup en farem un més gran!

Com ja sabeu, el passat divendres 4 de maig a les 19 hores, vam assitir unes quantes companyes i companys a la Biblioteca Pública de Llíber. Aquesta quedada tenia com objectiu apropar als nou nascuts per donar-los la Benvinguda al món de la lectura i la cultura.

La campanya de “Benvinguts a la Lectura” que realitza la Biblioteca de Llíber des de l’any 2006 consisteix en fer entrega del carnet de lector de la Biblioteca a tots els bebès de la localitat i regalar-los un llibre.

Als pares dels xiquets se’ls explicaren els beneficis per als nadons de fomentar la lectura ja des de ben menuts i se’ls orientà al voltant de com potenciar el gust per la lectura. A més se’ls va donar a conèixer tot allò que podien trobar en la biblioteca per ajudar-los en la criança dels seus fills.

dissabte

Molts dictats

   Durant tot aquest curs hem fet diversos dictats amb la finalitat de repassar i reforçar l'ortografia que hem estat estudiant en els temes.


  Clique sobre ACÍ i en veureu uns quants!


divendres

dimarts

L'Oriol

Clica sobre: La imatge i submergiste en la seua aventura...



dilluns

Fa moooooolt de temps....

    Durant el més d'Abril vam fer un taller de contes. Aquest consistia en que tots els alumnes havien d'escriure el seu propi conte.     Després de totes les participacions i lectures a tota la classe, hui 30 d'Abril, els he sorprés amb la visita del conta contes " Conte contat ".     Aquest és un dels contes que més ens ha agradat, perquè tenia molta animació i alguns dels alumnes s'han animat a participar disfressats!
La vida de la Martina

divendres

Exercicis Unitat 5 - Gramàtica - La síl·laba i el diftong

      Com podeu observar, les fonts d'on he pogut obtindre i inclús, penjar fitxes elaborades personalment i treballades a classe són diverses. Aquesta font s'anomena "Scribd" i és una manera diferent de presentar el material a tot un públic interessant en aquest camp.

      Durant aquest curs els alumnes de 3er de Primària han treballat tant ortografia, gramàtica, vocabulari entre altres temes. Aquets van treballar tant amb fitxes que els faig facilitar, com aquestes i les que estaven en el llibre de l'assignatura.

    En la unitat 5, va ser una mica més complicada, per aquest motiu vaig haver de preparar més i diversos recursos i mètodes per tal de facilitar-los millor aquest apartat. Però finalment vam tancar la unitat amb totes aquestes activitats i més i un somriure, ja que vam l'objectiu d'entendre per complet aquesta unitat va estar complit.

Exercicis Unitat 2 - Ortografia - L'ús de c i qu

En aquesta unitat vam treballar l'ortografia. Concretament, vam treballar amb la "C" i la "QU".

Exercicis Unitat 3- Ortografia.L'ús de la G i la GU.

    En aquesta unitat vam treballar  també l'ortografia. Aquest és un exemple de tantes activitats que farem treballar a l'aula. Com podeu observar, l'objectiu de tots aquests exercicis és que els alumnes sàpien deferenciar correctament quan s'ha d'usar la "g" o la "gu".

dilluns

Dictat en anglés!

Good morning!

Com podeu observar, Today we have written and read in english WHY?? Because, la setmana passada vam rebre la visita d'un conta contes que ens parlava en valencià, però de vegades ens deia paraules en anglés. I hui, hem fet un dictat en anglés mitjançant "YOUTUBE" perquè d'aquesta manera puguem pràcticar una mica més aquesta llengua.




         
       Click here.

dijous


E
ndevina, endevinalla..... 
El passat dijous, com que era el dia de la Pau, vam preparar una escapadeta cap a la classe dels nostres companys/es de 1r de Primària del Grup A.Vam de dicar tota la sessió a pensar i buscar endevinalles, mentre que els amics/gues de 1r feien dibuixos relacionats amb les endevinalles.Ens ho vam passar "PIPA"!!! I vam aprendre a coordinar-nos, a ajudar-nos, a ser més comprensius, és a dir, a treballar en grup.Va ser una experiència molt divertida per a les dues classes!!! :) 
Endevinalles de 4t
Ací vos adjunte dues fotos de TOTA la classe! 












divendres

LLLEGIM I APRENEM

Bon dia faeners i faeneres!Com que hui la classe s'ha portat GENIAL! Hem fet una classe ben diferent. Per trencar la rutina d'explicar i fer exercicis, vaig apreparar    diverses activitats/jocs: endevinalles, faules, jocs de paraules...etc. És una forma d'aprendre, però d'una manera més divertida i significativa.Espere que vos agrade i ho endevineu TOT!
El lleó i el mosquit

dilluns

Recursos INTERESSANTS!!




La UEM i la TXEC 


Al començar l'escola, el centre es plena d'alumnes veterans que passen a un nou curs i n'entren de nous, molts d'aquests estrangers ( sobretot: anglesos, alemanys, xinesos i àrabs). Aquests no entenen ni saben parlar el valencià, però de castellà en saben un poc.

El Col·legi Public de Llíber “ Sants Cosme i Damià”, al veure l’arribada d'alumnes estrangers, ho té molt en compte i facilita l'oportunitat d'aprendre la llengua pròpia de la zona.

Es transmetrà tant en l'assignatura de Valencià com durant el curs, totes les setmanes, els dimarts i dijous de 17-18h., on poden acudir tant alumnes com els pares i mares d'aquests. Ací, els professors farem xerrades variades, però sobretot, tractarem el tema de la importància del valencià a les classes. També, donarem recursos i molts materials didàctics per a facilitar-vos l'aprenentatge del valencià. Tots aquests estan extrets dues pàgines: UEM i TXEC.

Aquestes dues pàgines són una font d’informació molt completa, la seua finalitat és crear un espai de formació d'intercanvi d’experiències educatives i la investigació sobre l’educació multilingüe per a la comunitat valenciana. A més, aquestes accentuen que cal desenvolupar noves metodologies pedagògiques que constituïsquen una resposta a les demandes de la futura vida en societat dels alumnes i, tindre un professorat format i sensible als canvis continus en el context escolar i social. I, sobretot, que donen importància a les emocions dels alumnes.

La particularitat d’aquestes, és que pretenen implicar als alumnes en el desenvolupament del plurilingüisme, assumint la diversitat lingüística de les aules i del context en què viuen.

Ací, podreu veure un punt molt interessant. L’associació sociocultural punt d’intercanvi, treballen pel benestar de tota la comunitat i perquè la influència lingüística i cultural dels nous col·lectius no solament interfereix en la nostra llengua d’una manera no desitjada, sinó que la reforce i enriquisca més.

Els materials són molt complexos, un dels motius és perquè es poden percebre mitjançant la vista, com és la lectura d'un article o d'una activitat, i l'oïda, per exemple, hi ha diccionaris on es pot veure la imatge i al “clicar” sobre el nom bé en valencià o bé en la llengua estrangera es sent el significat amb les dues llengües i la manera com es pronuncia.
Uns quants materials a destacar són: l’exposició de llibres de lectura, experiències del treball d’interacció oral per als alumnes de primària, mapes de les llengües del món, experiències de treballs dels tàndems, el diari de l’escola, el projecte d'acollida, activitats on es treballa el vocabulari, activitats per a la normalització lingüística, molts manuals ( de gramàtica, diccionaris, el gripau), programes informàtics ( softcatalà, traductors, correctors), topònims i arxius d'àudio, el saó, el fonet, 40 jocs per parlar valencià , un apartat molt divertit i interessant i altres més.

Totes aquestes i més, tenen l’objectiu de fomentar l’ús del valencià tant en l’expressió ora com escrita, l’ensenyament dels gèneres i saber tractar i entendre temes de sociolingüística, en altres paraules, que puguen arribar a ser competents en valencià. Tots aquests són d'allò més interessant, complets i divertits perquè poden resoldre dubtes de tot tipus, com per exemple: la importància del valencià a les classes, la pregunta que molta gent es fa sobre si el valencià i el català és la mateixa llengua i, fins i tot, qüestions de legislació.

Totes aquestes i més, tenen l’objectiu de fomentar l’ús del valencià tant en l’expressió ora com escrita, l’ensenyament dels gèneres i saber tractar i entendre temes de sociolingüística, en altres paraules, que puguen arribar a ser competents en valencià. Tots aquests són d'allò més interessant, complets i divertits perquè poden resoldre dubtes de tot tipus, com per exemple: la importància del valencià a les classes, la pregunta que molta gent es fa sobre si el valencià i el català és la mateixa llengua i, fins i tot, qüestions de legislació.

Altre tipus de materials que tracten diferents camps com matemàtiques, coneixement del medi, ciències de la naturalesa, ciències socials, cultura clàssica, diversitat i NEE, economia, educació física, educació infantil, educació per a la ciutadania, educació per a la salut, filosofia, llengua castellana, llengua catalana, llengües estrangeres,matemàtiques, música, tecnologies, tecnologia de la informació,visual i plàstica.

Sobretot, ens volem centrar en la fonètica del valencià, ja que és un dels aspectes més importants a l'hora d'aprendre una nova llengua. Uns quants materials per treballar aquest apartat, són els diccionaris auditius, també, es pot accedir virtualment a un centre de comerç on es veu i es sent els objectes, és a dir, apareix la imatge d'una pescateria i hi ha estrelles que parpellegen. Al “clicar” sobre aquests es pot sentir el significat i la pronunciació. Per exemple: si és “clica” damunt de l'home que està darrere del mostrador, sona: “pescater”. Fes "CLIC".

Amb tot açò, vull mostrar-vos la bona influència de les pàgines webs cap als vostres fills i, inclòs, per a vosaltres, els pares i mares i, per a professors que necessiten materials per a alumnes estrangers. Vos anime a que entreu a aquestes pàgines i les dotoregeu al màxim, perquè vos servirà de molt. Podreu veure en quin material i quins temes estan treballant els vostres fills, resoldre'ls, si vos pregunten a casa, algun dubte que tenen sobre el valencià, els usos, vocabulari, la pronunciació...etc.




Per últim vos recomane que entreu a feu “clic” ací (La Unió Europea i l'articulació de la diversitat lingüística) i, llegiu la revista electrònica

dimecres

Teatre en anglés


Se'n recordeu??

    Els nostres alumnes de 2º cicle d'educació primària ens van representar una obra de teatre en ANGLÉS!!!

    Ací vos deixe un record de com va quedar l'obra. 

    Cliqueu sobre la imatge que hi ha a continuació i accedireu al vídeo.

RECEPTA DE CUINA

En aquesta sessió ens vam dedicar a portar receptes de cuina que més ens agradaven. D'aquesta manera repassavem el vocabulari de les verdures i d'altres aliments. A més a més, vam parlar un poc de com i què menjar per mantenir-se sà i fort.

RECEPTA DE CUINA

divendres

La Caputxeta vermella

Bon dia senyorets i senyoretes!





Estem a Febrer i com el refrany diu: Si el Febrer riu, el fred reviu. Així que, pel Febrer, set capes i un barret.

Hui, vos facilite una sessió que vam fer divendres passat amb la classe de 2º de Primària. Jo i la meua companya Marta, vam escollir un conte popular pels nens amb necessitats educatives especials perquè creiem que és un tema motivador amb els jocs i al mateix temps pot desenvolupar les habilitats de comprensió lectores.

Ho vam presentar mitjaçant "La WebQuest", una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, potència el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.



Feu clic en l'icona sonrient de color verd. Espere que vos agrade. 

dimecres

Cacera del tresor

Durant la primera setmana del mes de Novembre vam treballar l'ortografia de diverses maneres i amb diversos materials. Un d'aquests va ser mitjançant la "Cacera del tresor". Entra-hi i pegali una ulladeta! A veure si ho aconsegueixes endevinar!

Ànim, si volem PODEM!

Podeu fer click sobre la següent imatge:



dimarts

Bon nadal i Feliç any nou a tothom!

Benvinguts i benvingudes! 


Després d'unes maravelloses vacances nadalenques, tornem a la realitat. Abans d'anar-nos-en a gaudir de les vacances, vam tindre una idea magnifica: elaborar un blog per a tots els alumnes i pares d'aquest del col·legi "Sants Cosme i Damià" situat a la localitat de Llíber. 


Especialment, encarat a l'assignatura de valencià. Ací trobareu tot allò que hem estat aprenent durant els mesos anteriors (setembre, octubre, novembre i decembre). Però, també, compartiré amb tots vosaltres allò que estem aprenent i aprendrem a la classe de valencià. 


A més a més, vos facilitaré diversos recursos perquè pugueu gaudir i potenciar un bon aprenentatge de la nostra llengua i cultura.


Esperem que vos enganxeu, es divertiu i, sobretot, aprengueu llegint molt!


 ((FES-LI "PLAY" I ESCOLA A L'AINA))

dilluns

Tresor? Anem!

RACÓ    DE    TRESOR  

En aquest espai  podreu trobar moltes activitats i enllaços relacionats amb els projectes treballats a l'aula. Concretament són uns recursos destinats a:
 El Reforç i l’ampliació
L'avaluació
L’aprenentatge de la informática


Pega-li una ulladeta!!




Vos anime a que entre aquesta pàgina “http://www.editorialteide.es/ “ i aprendreu molt, ja que està destinada a un gran públic, tant mestres, alumnes com pares/mares! 

Ànim, espere que vos agrade i aprengueu d’una manera divertida junt amb els vostres fills/es!






La Pansa

Què BONÍSSIMA la pansa!

Hola companys/es!!! Com ja sabeu tots, la setmana passada vam anar a la caseta de la nostra companya, Sara,  a veure com s'elabora la "pansa".

Va ser una "mini eixida", ja que la caseta estava a 10 passes de l'escola, però va ser molt divertit i molt molt moooooolt enriquidora aquesta eixida!

Feu clic sobre >>HOMER>> i vos ho contem millor!

Català 3r. El verb i la c,qu,g

Bon dia senyorets i senyoretes! 


Ací vos mostre una altra activitat d'ortografia que vam treballar el mes de Novembre. Com podeu veure aquest tema va ser presentat mitjançant "Scribd", un recurs diferent, però molt divertit i motivador. 


En primer lloc, vam llegir la historieta sobre dos germans i un follet que es va perdre per el bosc. Després de la primera lectura,  els vaig preguntar que els havia paregut l'experiència dels dos germans per tal d'assegurar-me que estaven tots atents.
Tot seguit, vam recordar les normes d'ortografia que vam donar l'últim dia i, finalment, vam llegir les activitats que anavem a realitzar individualment.


Llengua catalana.